Bolognai pizza Szafi Free pizzalisztből

Biztosan neked is megfordult már a fejedben, hogy hogyan is készítsd el a pizza egy egészségesebb változatát, azon kívül, hogy zöldségek vannak rajta. 
A Szafi Free pizzaliszt úgynevezett jó szénhidrátokat tartalmaz, melyet a szervezet könnyebben hasznosít, alacsonyabb a glikémiás indexe (nem nyomja fel hirtelen a vércukor szinted), sőt ezen kívül gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, zsírszegény, tehát ételérzékenyek is fogyaszthatják!

Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető! Íme a recept!

Hozzávalók:
- 230 g Szafi Free Pizza lisztkeverék
- 1,5 dl Víz
- 1 doboz Bonduelle mexikói zöldségkeverék
- 500 g pulyka darált hús
- 1 db Lilahagyma
- 1 ek Kókuszolaj

Tetejére: 120 g tolle light zsírszegény sajt

Elkészítés:
A pizza lisztkeveréket összekeverem a vízzel (az eredeti recept írja még a citromlevet hozzá, de én ezt most kihagytam. Így is nagyon finom lett. :) ), majd pihentetem 10 percig. 
Ez alatt az idő alatt előmelegítem a sütőt 200 fokra, alsó-felső sütésre. A hagymát apró kockákra vágom és egy wokban megpirítom a kókuszolajon. Hozzáteszem a sovány pulyka darálthúst és addig pirítom, amíg a hús ki nem fehéredik, át nem sül. A zöldségkeveréket átmosom, lecsepegtetem, majd a húshoz adom, hozzá öntöm a bio paradicsompürét is. Amíg az ízek összeérnek, vékonyan kiolajozom (kókuszolajjal) a tepsit és belenyújtom a tésztát. 
Ha a ragu kész, egyenletesen eloszlatom a pizzatésztán. 
200 fokon, alsó-felső sütésen 10 percig sütöm, majd kiveszem és ráteszem a tetejére a zsírszegény reszelt sajtot (opcionális), tovább sütöm 180 fokon 12 percig. 

bolognaipizza02.jpg

bolognaipizza.jpg

 

100 gramm tápértéke (sajt nélkül):
kcal: 137.27 
fehérje: 9.26 g
szénhidrát: 14.7 g
zsír: 3.98 g

100 gramm tápértéke (sajttal):
kcal: 143.84
fehérje: 11.03 g
szénhidrát: 13.65 g
zsír: 4.44 g

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! :)